Sök
Senaste inläggen
Arkiv
Kategorier
Taggmoln
E-portfölj – prova på Skoldatanätet eller ladda ner
E-portfölj: “Skoldatanätets e-portfölj är framtagen för att lärare, elever och andra som arbetar i skolan ska kunna samla resurser på webben. Vi har utvecklat tjänsten som ett led i projektet Mjuk infrastruktur. Syftet är att demonstrera fördelarna med ett verktyg som bygger på standarder för informationshantering.
Vem kan testa e-portföljen?
Skoldatanätet erbjuder skolor och andra som arbetar med utbildning att testa e-portföljen. Testperioden för respektive användare är högst två månader. Du kan testa funktionerna i e-portföljen men däremot inte administrationsgränssnittet. Om du efter testperioden väljer att installera e-portföljen på skolans server kan du även administrera den själv. Du behöver inte installera något för att kunna testa tjänsten”
(från Skoldatanätet.)
Frepa tipsar också om tjänsten och skriver:
Det Svenska skoldatanätet har installerat en anpassad version av SCAM ePortfolio. Den kallas för e-portföljen och tanken är att lärare (och andra intresserade) skall kunna prova den under en period för att sedan ladda hem och installera den lokalt. SCAM ePortfolio är utvecklad som Öppen Källkod och är helt gratis att ladda hem och använda – och anpassa om man har behov av det!
Gustaf skulle omedelbart testa om han vore lärare!
Vare sig man nu är lärare eller inte, och vare sig man bara vill använda e-portföljen som en enkel form av filhantering/lagring på nätet eller som en del i en mer utvecklad pedagogisk modell där man utnyttjar möjligheten att kommentera sina resurser är det väl värt att prova.
Technorati Tags:
Standard, Education, ICT in schools, IT i skolan, Swedish, Work, Soft infrastructure
Trevligt. Litet buggigt. Massor av användare har en massa Java error. Här behöver man nog rota litet i koden…
Som vanligt tror jag tyvärr att alla resurser och verktyg som utvecklas av skolutveckling är totalt värdelösa om man inte utbildar lärare så att de använder de i sin utbildning….
Har skrivit litet om det här med hur regeringen satsar på i ITproppen.
http://www.peko.se/blogg/index.php/2006/01/25/it_proppen_utbildning_och_vaga_formuleri_1
Dessutom har jag skrivit litet om Politiker och innovationer
http://www.mkfc.se/blogg/2006/02/skolpolitik-och-innovation-gr-det-att.html
När du ser buggar (eller motsvarande) vore det väldigt bra om du rapporterade det på Utbytet där det finns ett forum just för sådana frågor.
http://utbytet.skolutveckling.se/utbytet/ListThreads.action?id=1&container=3
När det gäller ambitionsnivån i IT-proppen så har vi nog ungefär samma bedömning. Jag är däremot inte lika övertygad som du verkar om utbildningens undergörande effekt på lärares benägenhet att använda IT. Tror mer och mer på att det dels handlar om tillgängligheten (de flesta lärare och elever har inte tillgång till verktygen när de behöver dem), dels om att det finns för lite bra verktyg som faktiskt effektiviserar lärarnas arbete.
Senaste kommentarerna