Sök
Senaste inläggen
Arkiv
Kategorier
Taggmoln
Kritik av alliansen
Alliansen håller inte sams: “Det gruffas och kivas i högerburen. De senaste veckorna har moderaterna tagit tillbaka sitt förslag om att sänka antalet dagar för vård av sjukt barn. Centerpartiet vill att allansen ska vara överens om en energipolitik. Folkpartiet önskar sig höjt sjukförsäkringstak.
Socialdemokraterna och samarbetspartierna har tillsammans lagt fram femton budgetar. Den moderatstyrda högeralliansen är hittills bara eniga om att nå en genomsnittlig EU-nivå på skatterna. Det motsvarar 250 miljarder kronor i skattesänkningar eller var femte skattekrona. Det finns en borgerlig enighet om sänkta ersättningsnivåer och sänkta skatter men i övrigt är det skralt med enigheten.”
(från Valbloggen Lo.)
Så skriver Ulla Johansson på den kollektiva Valbloggen som LO har. Hon ger sedan ett antal ytterligare exempel på oenigheten inom högeralliansen och avslutar med den retoriska frågan “Var det någon som pratade om regeringsduglighet?”
Det kanske mest intressanta med Ullas inlägg är reaktionerna. Av många kommentarer framgår att deras författare inte anser att man skall skriva om detta då det går att hitta exempel på oenighet inom den nuvarande riksdagsmajoriteten. En synnerligen märklig uppfattning som väl emanerar från det krav på opartiskhet vi har på public service i det här landet.
Technorati Tags:
Swedish, Rättssäkerhet, Utrikespolitik, Socialdemokraterna, Småföretag, Kreativ ekonomi, Övervakning
Är det rimliga krav på skribenter? Om jag nu i detta inlägg instämmer i Ullas beskrivning av högeralliansens svaghet just när det gäller bristen på gemensam politik på viktiga områden – måste jag då samtidigt redovisa och eventuellt kritisera eventuell oenighet inom den nuvarande majoriteten? Eller blir det plötsligt ohederligt att framföra sådan kritik mot högeralliansen om man inte samtidigt påtalar skillander t.ex. mellan socialdemokratisk och miljöpartistisk politik?
För övrigt är det min uppfattning att vi behöver en socialdemokratisk majoritetsregering, med två förbehåll och ett önskemål:
Den nuvarande inriktningen på politiken när det gäller integritetsfrågor måste överges för en politk som tar dessa frågor på allvar och ökar skyddet för oskyldiga människors integritet.
Den nuvarande passiva utrikespolitiken måste överges och ersättas med en mycket aktiv politik som klart tar ställning för förtryckta folk, mot all form av aggressionskrig ockupation och för en rättvis värld där folk får bestämma själva.
Att vi utformar en aktiv näringspolitik som syftar till skapa tillväxt som också innebär fler jobb och där tjänstesektorn i vid mening stimuleras så att fler får möjlighet att konsumera alla former av tjänster de har behov av.
Senaste kommentarerna