Sök
Senaste inläggen
Arkiv
Kategorier
Taggmoln
Med sådana vänner…
Kom igen, vad är problemet?: “Snart slipper man kanske skämmas över den svenska skolan som är ett skämt internationellt sett. När vi nu får ordning på skolan så blir vår framtida välfärd räddad.
Skatterna sänks så att svennebanan verkligen märker av det. Snart har vanliga löntagare också råd att kakla om badrummet och inte bara vänstermedie-eliten som under sossestyret.
Snart kan ännu fler åka till Thailand, fast då slutar så klart vänstereliten att åka dit för ”det blir ju för folkligt”.
Vanliga människor ska vara glada för att vi har en regering som faktiskt genomför saker och inte bara gömmer undan problemen och hoppas att de försvinner bara man döper om dem till nåt annat eller helt enkelt struntar i att de finns.
Det alliansen nu måste göra är att klä verkligheten i bilder nere på dagisnivå så att svennebanan förstår!”
(Hittat via knuff.se.)
På vägen hem från ett mycket inspirerande möte i med ICT League hos Kennisnet i Zoetermeer får jag bara tag på Expressen (Aftonbladet har tydligen tagit slut). Blädrar lite förstrött igenom den innan jag övergår till att läsa den medhavda boken The World is Flat av Thomas L. Friedman. Innan jag övergår till boken har jag dock hunnit fundera lite på en debattartikel av Linda Skugge. Så här “dagen efter” hittar jag den igen via knuff.se.
Alliansen har som alla vet betydande popularitetsproblem. Linda Skugge förstår inte detta utan tror uppenbarligen att “svennebanan”, som tycks vara hennes hedrande epitet på vanliga människor i Sverige, helt enkelt är korkad och inte förstås något, inte uppskattar regeringens strålande visionära politik. Hennes råd till Fredrik Reinfeldt är att klä politiken i bilder på dagisnivå – kan föraktet för “vanliga” människor uttryckas tydligare? Med sådana vänner behöver Reinfeldt med kamrater inga fiender alls.
Och just detta med fiender är ju intressant. Det är ju nämligen så att det inte är den kraftfulla visionära oppositionen som ständigt orsakar regeringen nederlag i opinionen. De gör ju detta helt själva. När det dessutom är så att en stor del av “framgångarna” i ekonomiska termer – fler jobb – är starkt konjunkturberoende och åtminstone till viss del måste sättas upp på föregående regerings pluskonto måste man ju fundera på vad som händer med opinionssiffrorna under senare delen av 2008 då man kan anta att avmattningen slår igenom också i arbetslöshetsstatistiken.
För övrigt är det faktiskt helt fantastiskt att möta den monumentala okunnighet som Skugges uttalande om den svenska skolans status internationellt. Själv skulle jag vilja hävda att – trots att vi definitivt har en hel del problem – så står sig den svenska skolan utomordentligt väl internationellt. Vi ligger i de allra flesta fall i det absoluta toppskiktet (om än inte högst i allt) när det gäller kunskaper och vi tar emot mängder av studiebesök och möter stort intresse varhän man än kommer.
Senaste kommentarerna